تاریخ : یکشنبه, ۲۴ خرداد , ۱۴۰۵ 29 ذو الحجة 1447 Sunday, 14 June , 2026
4

طرح مدیریت چرای دام در مراتع کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد

  • کد خبر : 45107
  • 31 فروردین 1401 - 15:01
طرح مدیریت چرای دام در مراتع کهگیلویه و بویراحمد آغاز شد

گچساران – ایرنا – معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت:طرح مدیریت چرای دام به منظور صیانت از عرصه های طبیعی در مراتع این استان آغاز شد. گودرز باقری فرد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کنترل تعداد دام با پروانه چرا از برنامه های […]

گچساران – ایرنا – معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد گفت:طرح مدیریت چرای دام به منظور صیانت از عرصه های طبیعی در مراتع این استان آغاز شد.

گودرز باقری فرد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کنترل تعداد دام با پروانه چرا از برنامه های طرح مدیریت چرای دام در مراتع کهگیلویه و بویراحمد است.

وی بیان کرد: بر اساس این طرح دامدارانی که اقدام به چرای مازاد در مراتع کرده باشند شناسایی، در مرحله نخست به آنان اخطار و در مراحل بعدی جریمه می شوند.

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به اینکه هم اکنون تعداد دام های موجود در مراتع استان ۲.۵ برابر ظرفیت مراتع است افزود:ظرفیت دام در مراتع کهگیلویه و بویراحمد ۹۰۰ هزار راس است.

باقری فرد با یادآوری اهمیت حفاظت از مراتع برای پیشگیری از فرسایش خاک، بیابان زایی و توسعه پایدار تاکید می کند:

معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کهگیلویه و بویراحمد ابراز داشت: همچنین به منظور حفاظت از مراتع طرح پیشگیری از ورود زودهنگام عشایر به مراتع مناطق ییلاقی استان در حال اجراست.

باقری فرد عنوان کرد: در این طرح که از بیست و پنجم اسفند سال ۱۴۰۰ آغاز شده و تا دهم اردیبهشت ماه ادامه دارد تاکنون ۵۹هزار و ۲۶۰ راس دام در قالب ۲۳۶ گله برگشت داده شده است.

وی گفت:۲۱ تیم ثابت و سیار برای پیشگیری از کوچ زودهنگام عشایر به مناطق ییلاقی در گلوگاه های استان مستقر شده اند.

باقری فرد افزود: گروه‌های کنترل کوچ در ۱۴ نقطه کهگیلویه و بویراحمد با ۱۳ گروه ثابت و ۹ گروه سیار در گلوگاه‌های ورودی مستقر هستند و از کوچ غیرمجاز دامداران و عشایر در ایل راه‌ها جلوگیری می‌کنند.

وی تاکید کرد:کوشک، مور پریسه،تنگ المجن،گرکلاغ نشین،پل خیرآباد،سه راهی پازنان، تنگ برایی، شب لیز، پل دزک، پل بریم،دم تنگ ماغر،تنگ شاه حمزه،دلی آب برم و تنگ لنده از جمله مناطقی هستند که گروه های حفاظتی در آن مستقر شده اند.

باقری فرد عنوان کرد:برای کنترل محورهای مواصلاتی و خروجی شهرستان‌ها و نیز به منظور جلوگیری از کوچ زودهنگام و خارج از فصل دامداران و انتقال دام به مناطق ییلاقی ۳۵ نفر از نیروهای حفاظتی منابع طبیعی به صورت شبانه‌روزی در کمپ‌های کنترل کوچ مستقر شده اند.

کهگیلویه و بویراحمد دارای ۲۲ هزار خانوار کوچرو و نیمه کوچرو است.

خانوارهای عشایری کهگیلویه و بویراحمد در مناطق گرمسیری جنوب استان در گچساران، کهگیلویه، جنوب چرام، لنده و جنوب و غرب بهمئی مستقر هستند.

۱۲ درصد از جمعیت استان ۷۲۶ هزارنفری کهگیلویه و بویراحمد را عشایر تشکیل می دهند.

لینک کوتاه : http://khabaravaran.ir/?p=45107

برچسب ها

نظرات مخاطبان خبرآوران

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه‌های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت خبرآوران منتشر خواهد شد.
  • توجه داشته باشید عدم انتشار دیدگاه شما به معنای جانبداری از شخص یا موضوع خاصی نیست؛ دیدگاه‌های که حاوی تهمت، افترا و الفاظ غیراخلاقی باشد به دلیل رعایت حرمت افراد منتشر نخواهد شد.