به گزارش خبرآوران چهاردهمین سالگرد درگذشت مبارز انقلابی گچساران مرحوم نبیزاده نماینده اسبق گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی فرا رسید تا به این بهانه سراغ حاج علیمراد جعفری نماینده اسبق مردم گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی یار قدیمی و همرزم آن مرحوم در صحنههای مهم و حساس تحولات انقلاب اسلامی و سیاست گچساران و باشت برویم تا شاید بهتر و بیشتر از گذشته با شخصیت انقلابی و محبوب مرحوم نبیزاده آشنا شویم.
حاج علیمراد جعفری از شخصیتهای غیرقابل انکار در عرصه سیاست گچساران و باشت با روی گشاده و بسیار صمیمی پذیرای این گفتوگو شد، گفتگوی زیر بخش دوم گفتگوی خبرآوران با نماینده اسبق گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی است.
خبرآوران: جناب آقای جعفری بالاخره فعالیت سیاسی بدون پشتوانه مالی و برخی هزینهها کاری سخت و دشوار است، هزینههای فعالیتهای سیاسی شما در خصوص حزب جمهوری اسلامی در گچساران از کجا تامین میشد؟
جعفری: من و مرحوم نبیزاده روزنامه جمهوری اسلامی را وارد گچساران کرده که البته روزنامه از طریق شیراز به گچساران میآمد و معمولا بعضیها روزنامه را به صورت تعمدی خیس میکردند و ما روزنامهها را با مشقت فراوان خشک کرده و در مدارس به فروش رسانده و درآمد حاصل از فروش آن را صرف هزینه ساختمان بزرگ حزب جمهوری اسلامی در گچساران میکردیم در رابطه با مسائل مالی حزب علاوه بر فروش روزنامه کمکهای مردمی و اعضای محترم هم نقش بسزایی داشت.
خبرآوران: وضعیت ساختمان حزب جمهوری اسلامی به کجا رسید؟
جعفری: ما ساختمان حزب را به دانشگاه وقف کردیم که خوشبختانه پایگاه و جایگاهی برای نسل جوان برای تحصیل شد که از این طریق نیز خدمتی بزرگ به مردم این شهر شد البته تعداد زیادی مغازه نیز در خیابان هلال احمر بود که پول دریافتی رهن آنها صرف ساختمانسازی برای حزب میشد.
خبرآوران: آیا حوزه و گستره حزب جمهوری اسلامی در گچساران فقط به این شهرستان محدود میشد یا در دیگر شهرها نیز فعال بودید؟
جعفری: سعی ما معرفی و انتصاب نیروهای ارزشی و انقلابی، مردمی و باتجربه در برخی مناصب از جمله بخشداری، فرمانداری و استانداری بود و ما البته نیزاز نظر تشکیلاتی سعی در گسترده کردن حزب داشتیم و برای همین تشکیلات جمهوری اسلامی در دهدشت، باشت و بهمئی را تغذیه میکردیم.
خبرآوران: کمی از موضوع حزب فاصله بگیریم و به موضوع شخصیتشناسی مرحوم نبیزاده برگردیم، علاوه بر شاخصههای سیاسی و مردمی وی چه خصوصیاتی در شخصیت مرحوم نبیزاده بارز بود؟
جعفری: مرحوم نبیزاده ید طولایی در برگزاری زیارت عاشورا، نماز شب و خدمت به مردم حوزه خود داشت به گونهای که منزل وی پناگاهی برای مردم شده بود و کسی دست خالی از آنجا برنمیگشت. به همین دلیل وی در دوره ششم توسط مردم به مجلس راه یافت در دوره هفتم نیز همچنین که تقدیر نبود که مردم گچساران و باشت بیشتر از این از وجود وی بهرهمند شوند.
خبرآوران: عدهای معتقد به این موضوع بودند که تا زمان حیات مرحوم نبیزاده وحدت خوبی میان اصولگرایان گچساران و باشت وجود داشت و بعد از درگذشت وی این وحدت کمرنگ و در واقع رنگ باخت، در این خصوص شما چه نظری دارید شما هم معتقد به این اتفاق هستید؟
جعفری: من در این خصوص گلایهمند هستم اما باید بگویم بخشی از این موضوع طبیعی بود و بخشی نه، این موضوع را برای نخستین بار مطرح میکنم در دو دور انتخاب مرحوم نبیزاده بعضی از افراد نه تنها به وی رای نداند بلکه از مخالفان انتخاب مرحوم در انتخابات مجلس شورای اسلامی بودند هم در دور ششم و هم دور هفتم و بخش دیگر موضوع این است وقتی زمان بگذردبعضی خود را در حد و اندازه شرکت در انتخابات میبنند که این موضوع جای اشکالی نیز ندارد اما اینکه بعضی مطرح میکنند که وحدت کمرنگ شده است باید دید چه کسانی از این موضوع نفع بردهاند.
خبرآوران: آقای جعفری طی چند دوره گذشته یکی از مهمترین عوامل ناکامی اصولگرایان گچساران و باشت در انتخابات مجلس شورای اسلامی عدم شکلگیری جبههای واحد با وحدت واقعی بوده به گونهای که جبهه اصلاحطلبان در گچساران و باشت با بهرهبرداری از این موضوع بیشترین استفاده را بردهاند، فکر نمیکنید دیگر زمان تشکیل یک وحدت واقعی با کنار گذاشتن همه اختلافات و دلخوریهای گذشته رسیده است!
جعفری: در خصوص ایجاد یک وحدت بزرگ و واقعی ما کف پای همه دوستان را میبوسیم اما وحدت به شرطی که خالصانه، صادقانه و طبیعی باشد نه مصنوعی و کسی خدای ناکرده ناکرده زرنگبازی و رندی داشته باشد، در این صورت تشکیل وحدت امکانپذیر نیست من همین الان حاضر هستم با تمامی دوستان اصولگرا بنشینیم و در خصوص وحدت صحبت کنیم.
خبرآوران: بسیاری بر این عقیده هستند که سیاست کاری مرحوم نبیزاده جذب مخالفان با تفکر حفظ موافقان بوده یعنی وی بعد از پیروزی در انتخابات برخلاف رویه طبیعی و رایج سیاسی کشور بیشتر رسیدگی به مشکلات و مطالبات مخالفان را در دستور کار خود قرار داده بود، شما با چنین دیدگاهی مخالف هستید یا آن را تایید میکنید؟
جعفری: یکی از ویژگیهای بارز مرحوم نبیزاده این بود که انسانی بزرگ و بدون از هرگونه کینه شخصی یا سیاسی بود به این معنا که برای وی مهم نبود کسی علیه وی اقدام یا حرف ناشایستی زده باشد و در حد توان کار آن شخص را انجام میداد که سیاست کاری من نیز در مجلس همینگونه بود و این یک حسن به شمار میرود ما نخواستیم دور خود دایرهای برای محدود کردن بعضی افراد یا جریان مخالف بکشیم که فلان شخص با ما بوده یا بهمان شخص با ما نبوده است، اگر کسی به انسان رجوع کند و انسان بتواند مشکل وی را حل کند و حل نکند که شیعه مرتضی علی(ع) نیست ما باید نسبت به کسانی که مشکل دارند اقدام کنیم و این شیوه ائمه نیز بوده است.
خبرآوران: آقای جعفری در زمان حضور شما در مجلس شورای اسلامی و من حیث المجموع در انتخابات و مسائل سیاسی برخی معتقد بودند که شما سعی در حذف مخالفان خود به هر شیوهای داشتید، چقدر با این ادعا موافق هستید؟
جعفری: یکی از اشکالات من این بوده که همواره در قبال رقبای انتخاباتی یا بقول بعضی افراد مخالفان خود سکوت اختیار کرده و دفاع نکردم اگر روزی بعضی از مسائل را مطرح کنم ورق برخواهد گشت و خوب هم برمیگردد و بسیار محکم نیز برمیگردد اما ما نیز شیوهای داریم و سکوت کردیم به این خاطر که دوست ندارم با آبروی کسی بازی شود ولو به من تهمت نیز زده باشد موضوع دیگر اینکه در زمان حضور من در مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده کسانی بودند که به من فحشهای بسیار زنندهای میدانند اما همان افراد وقتی وارد دفتر من میشدند من شرم میکردم مشکل وی را حل نکنم من چنین روحیهای داشته و دارم.
خبرآوران: این تخریب و هجمهها از کجا شکل گرفته بود و هدف از آن علیه شما چه بود؟
جعفری: متاسفانه از چندین جبهه هجمهها و تخریبهای زیادی علیه بنده شکل گرفته بود که انشاالله به مرور زمان همه چیز برای مردم مشخص خواهد شد.
گفتوگو از کوروش رضایی
ادامه دارد……..